Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2017. Június 15. 08:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vallott a Teréz körúti robbantó - rendőrpisztolyokat akart szerezni

Vallott a Teréz körúti robbantó - rendőrpisztolyokat akart szerezni

Rendőrpisztolyokat akart szerezni, ezért támadott szeptemberben két járőrre, de az általa összeállított pokolgép hatásaitól megijedt - közölte védője útján a Teréz körúti robbantó a Magyar Hírlappal.

P. László a nyomozóknak eddigi kihallgatásain nem beszélt indítékairól, azokról kizárólag a napilapnak számolt be.

Szikinger István védő beszámolója szerint a bűncselekménnyel gyanúsított P. László állítása szerint - nem akart végezni a járőrökkel, és maga is megdöbbent, amikor látta, hogy a bomba milyen súlyos sérüléseket okozott a fiatal rendőröknek. Az eddig kizárólag a napilapnak tett nyilatkozata szerint a fiatalember a fentiek miatt nem vette el a sértettek fegyvereit, hanem elsietett a helyszínről. P. László azt üzente, hogy a szolgálati pisztolyokkal nem akart bűncselekményt elkövetni, azokra azért volt szüksége, mert már hosszú ideje nem érezte biztonságban magát.

A fiatalember a napokban ugyancsak kizárólag a Magyar Hírlapnak számolt be arról, hogy gyermekkora óta próbálják meg nem nevezett, evilági erők rákényszeríteni az akaratukat, e folyamatnak köszönhető, hogy szeptemberben rendőrökre támadt Budapesten.

A gyanúsítottat kétszer vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol épelméjűnek minősítették. A huszonnégy éves P. Lászlót legutóbb májusban hallgatták ki a nyomozók, de nekik eddig egyik fent említett körülményről sem tett említést - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.

Fotón a gyanúsított az elfogáskor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.