Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2016. Október 22. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Új park Dombóváron hét kontinens növényeivel

Új park Dombóváron hét kontinens növényeivel

A bolygónkon található földrészek jellegzetes növényeit mutatja be az a kis belvárosi park, amit közmunkások segítségével alakítottak ki.

A Hét kontinens park nevet viseli Dombóvár újonnan kialakított közterülete, amit a Föld világnapja alkalmából avattak fel. Szabó Loránd polgármester az átadón elmondta, 1991-ben a dalai láma javasolta, hogy legyen egy olyan nap minden évben, amikor a bolygónk kerül a középpontba. A dombóváriak pedig ezzel a leginkább közmunkások segítségével kialakított parkkal szeretnék felhívni a figyelmet a Föld élővilágára.

Oktató jellege is van a kertnek, az óvodásoknak és iskolásoknak kiváló helyszín lehet terepmunkákhoz, ismereteik bővítéséhez. Igaz, a parkból még egy növény hiányzik, miután az ötletgazdáknak igen nagy fejtörést okozott a jégtakaróval borított Antarktisz. Tavasszal azonban az innen származó sédbúza is megérkezik Dombóvárra, amellyel pedig már teljessé válik.

A pénteki ünnepségen a Bezerédj Amália Óvoda gyermekei egy előadással is készültek, amelyben egy-egy, a kontinenseken és a most átadott kis parkban is megtalálható növényeket "ültették" el verseikben.

Címkék: Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.

2024. Június 20. 16:04, csütörtök | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Június hónap műtárgya egy Fekete István íróról készült fénykép.