Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2016. December 08. 14:48, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Továbbra is sok helyen veszélyes a levegő az országban

Továbbra is sok helyen veszélyes a levegő az országban

Továbbra is országszerte több településen magas a légszennyezettség.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) környezet-egészségügyi igazgatóságának térképén a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt Miskolcot, Kazincbarcikát és Sajószentpétert a veszélyes levegőminőséget mutató piros színnel jelölték. Budapest, Salgótarján, Tököl és Vác levegőjét csütörtökön egészségtelennek minősítették. További tizenkét település kapott a kifogásolt levegőminőség miatt zöld színű jelölést.

Salgótarjánban szerdán elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a szálló por átlagkoncentrációja két egymást követő napon meghaladta a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken elsősorban az ország középső harmadán élénkülhet meg a légmozgás, a főváros tágabb környezetében erős széllökések is lehetnek.

Címkék: levegő, szálló por, szmog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.