Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2016. December 06. 09:42, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több településen veszélyes vagy egészségtelen a levegő

Több településen veszélyes vagy egészségtelen a levegő

Öt településen egészségtelen, kettőn veszélyes a levegő minősége a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) környezet-egészségügyi igazgatóságának térképén Kazincbarcikát és Sajószentpétert jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel, narancssárga színt kapott, vagyis egészségtelennek számít a levegő Salgótarjánban, Tökölön, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden.

További tizennégy településen, köztük Budapesten kifogásolt a levegő minősége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján azt írta: az ország jelentős részén a feltámadó, megélénkülő északnyugati szélnek köszönhetően fokozatosan kitisztul az idő, kisüt a nap, ugyanakkor elsősorban keleten, kisebb eséllyel a délnyugati-nyugati határvidéken lehetnek olyan részek, ahol tartósan megmarad a rétegfelhőzet.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.