Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2017. Január 26. 10:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több településen már elfogadható, másutt még mindig veszélyes a levegő

Több településen már elfogadható, másutt még mindig veszélyes a levegő

Több településen már elfogadható a levegő minősége, másutt változatlanul veszélyes. Budapesten a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt csütörtökön is egészségtelennek minősítette a levegőt a közegészségügy (OKK).

Az OKK térképe szerint az ország nyugati felében érdemben csökkent a légszennyezettség: ott maximum kifogásolt a levegő minősége. A legfrissebb mérési eredmények alapján csütörtökön Mosonmagyaróvár, Sopron, Szombathely, Veszprém, Várpalota, Székesfehérvár, Pécs, valamint az ország keleti felében Hernádszurdok már az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel szerepelt a térképen.

Hat településen továbbra is veszélyes a levegő: Szolnokon, Nyíregyházán, Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren. Szintén hat település - Budapest, Szeged, Debrecen, Oszlár, Vác és Salgótarján - levegőjét csütörtökön is egészségtelennek minősítette az OKK.

Több településen már visszavonták vagy mérsékelték a korábban elrendelt szmogriadót. A Főpolgármesteri Hivatal csütörtökre virradóra azt közölte: Budapesten továbbra is indokolt a magas légszennyezettség miatti riasztási fokozat és az ahhoz tartozó gépjárműforgalmi korlátozások fenntartása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fővárosi légszennyezettségi előrejelzése szerint csütörtökön napközben akár jelentősen is javulhat a levegőminőség, de estétől ismét "határozott romlás" valószínűsíthető.

Az országos előrejelzés szerint a következő napokban ismét többfelé lehetnek mínusz 15 Celsius-fok alatt, akár mínusz 20 fok körüli minimumok, s folytatódik a borús, ködös idő. Erős szél továbbra sem várható, csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás.

Címkék: levegő, szálló por, szmog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.