Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Május 11. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: dobrokoz.hu

Több ezer éves is lehet a döbröközi lelet

Több ezer éves is lehet a döbröközi lelet

A döbröközi majális levezetésére tett néhány kilométeres túra közben csontvázat találtak egy löszfalban a Delta Turista Egyesület tagjai. Ha a régészek feltételezése helyes, őskori leletről van szó.

A főleg a Dél-Dunántúl természeti kincseit felfedező, a turistaútvonalak karbantartása terén is igen aktív Delta Turista Egyesület tagjai az alkalmi túrán megtalált leletet változatlanul hagyták és megtették a bejelentést.

A május 8-án Döbröközre érkező régészek - köztük Dr. Szabó Géza - megvizsgálták a helyszínt és részleges, leletmentő feltárást végeztek. Elmondásuk szerint feltehetően egy őskori, több ezer éves csontvázat találtak a túrázók, amely a lengyeli kultúra korából származhat. A csontváz közelében ráadásul cseréptörmelék is előkerült, valószínűleg szintén ennek a kultúrának a hagyatéka. A feltételezést azonban a régészeknek további kutatással kell alátámasztaniuk, amelynek eredményeire még várnunk kell.

A hivattkozásokra kattintva nagyobb felbontásban nézhet képeket a leletről Döbrököz honlapján: csontváz és lelőhely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.