Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Szeptember 26. 13:08, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Szavazólap helyett pénzt dobott az urnába egy spanyol szavazó

Szavazólap helyett pénzt dobott az urnába egy spanyol szavazó

Összecserélte a borítékokat és a kitöltött szavazólap helyett 200 eurót (61 ezer forint) rejtő borítékot dobott az urnába egy szavazó a vasárnapi galíciai regionális választásokon

- számolt be a történtekről a spanyol sajtó hétfőn. Az észak-spanyolországi Redondela település szavazóhelyiségében este hétkor, egy órával urnazárás előtt jelent meg egy férfi, aki korábban ott adta le szavazatát, egy rendőr kíséretében.

Azt állította: véletlenül nem azt a borítékot dobta be az urnában, amelybe a szavazólapot tette, hanem egy másikat, amelyben keresztelőajándéknak szánt 200 euró volt.

A sajtóbeszámolók szerint tévedésére már csak az ünnepségen, a 90 kilométerre lévő Ourense városában jött rá, és azért érkezett a rendőrrel, hogy talán így visszakaphatja a pénzét.

A szavazatszámláló bizottság megvárta a voksolás hivatalos befejezését, majd kinyitották az urnát és megkeresték a 200 eurót rejtő borítékot, amit visszaadtak tulajdonosának. Ráadásul a férfi elcserélt szavazatát is elfogadták.

Címkék: spanyol, szavazás, szavazó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.