Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2017. December 21. 18:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Sértetti tanúvallomásokkal zárult a karcagi álbróker perének idei tárgyalássorozata

Sértetti tanúvallomásokkal zárult a karcagi álbróker perének idei tárgyalássorozata

Kárvallottak tettek tanúvallomást a karcagi álbróker, Dobrai Sándorné perének idei utolsó, csütörtöki tárgyalási napján a Szolnoki Törvényszéken.

A csütörtökre beidézettekkel együtt a november 6-án kezdődött büntetőügyben eddig húsz tanút hallgatott meg Nádor Zoltán tanácsa.

A per kezdetén kapott tájékoztatás szerint a médiában Bróker Marcsinak elnevezett asszony jogosulatlan pénzügyi tevékenysége miatt több mint 200 tanú kihallgatása várható.

A Kun-Mediátor Kft. 64 éves cégvezetőjével szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2017. június 9-én 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Az eddigi tanúvallomások megerősítették, hogy az eredetileg utazásszervezésre és valutaváltásra alapított Kun-Mediátor Kft. engedély nélkül végzett befektetői pénzügyi tevékenysége a magas kamat ígéretében éveken keresztül olajozottan működött. A szóbeszéddel terjedt ingyen reklám ügyfelek sorát hozta el a cége alapítása előtt az OTP karcagi fiókjánál dolgozó Dobrai Sándornéhoz.

A vádirat szerint az emberektől átvett pénzeket a karcagi asszony nem helyezte el a pénzintézeteknél, azaz nem fektette be, hanem részben családja életvitelének költségeire, részben a sértettek egy körének kifizetésére költötte.
A cég az irodáit idén áprilisban bezárta, az összeadódó kárösszeget sem a kft. vagyona, sem a vádlottól lefoglalt érték nem fedezi. Az eddig vallottak többsége nem is reméli kárának megtérülését.

A vádlott eddig nem tett vallomást. A váddal kapcsolatban a per nyitónapján tett észrevételében viszont kifogásolta a nyomozóhatóság munkáját: véleménye szerint nem az igazság kiderítése volt a céljuk, hanem az, hogy minél hamarabb lezárják az ügyet. Szavai szerint ő csupán a napi tevékenységét végezte, próbált minél több és minél nyereségesebb tranzakciót végrehajtani, teljesíteni a cég által vállalt kötelezettségeket.

A karcagi álbróker ügyének tárgyalása 2018. január közepén folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.