Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2017. Január 30. 07:44, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége a fővárosban

Rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége a fővárosban

Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége. Továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban az MTI-vel.

Közleményük szerint a jelentős romlást nyolc mérőpont környezetében mérték. Ezek felénél - Pesthidegkút, Csepel-Királyerdő, Széna tér és a kőbányai Gergely utca térségében - a riasztási küszöbértéket is túllépte a levegő szállópor-tartalma, ezzel ismét teljesült a riasztási fokozat első napi feltétele.

Kitértek arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az utóbbi napokban kis valószínűséggel, de előre jelezte, hogy ha Budapest felett felszakadozna a felhőzet, akkor rövid idő alatt ismét jelentősen romolhat a levegő minősége. A legfrissebb előrejelzés szerint a vasárnap este, hétfőre virradó éjszaka feldúsult szállópor-koncentráció hétfő napközben várhatóan csökkenni fog, de hétfő este ismét romlás várható. Kedden a nap második felében csapadék érkezik, nagyobb részt hó formában. Bár komolyabb szél nem várható, ez javulást ígér.

Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kér mindenkit, hogy részesítse előnyben a közösségi közlekedést, mérsékelje a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői pedig csökkentsék porkibocsátásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.