Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2024. Szeptember 05. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Nőtt a Hell Energy adózott eredménye idén az első félévben

Nőtt a Hell Energy adózott eredménye idén az első félévben

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy csoport adózott eredménye 137,8 százalékkal, 13,72 milliárd forintra emelkedett 2024 első fél évében az egy évvel korábbihoz képest

- közölte a Hell Energy Magyarország Kft. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Az értékesítési volumen éves szinten 14,1 százalékkal, 721 millió darabra nőtt, ezáltal a cégcsoport nettó árbevétele 22 százalékkal, 97,03 milliárd forintra emelkedett. Az értékesítés növekedése az üzemi eredmény 30 százalékos növekedését tette lehetővé. Ehhez járultak még a kiemelkedő eredmények a pénzügyi műveletekben, ami lehetővé tette az adózás utáni eredmény kiemelkedő növekményét.

A jelentésben ugyan figyelmeztetnek arra, hogy a cég eredményessége kitett Magyarország, stratégiai célországai és a globális makrogazdaság, valamint a szabályozói környezet alakulásának, akárcsak az alapanyag és energiaárak alakulásának, de kijelentették azt is: "nem azonosítottak olyan konkrét körülményt, amely jelentős hatással lenne a cég 2024-es pénzügyi helyzetére, pénzügyi teljesítményére".

A Hell Energy 100 százalékban magyar márkaként 2006-ban jött létre, és 2010-re Magyarországon piacvezető lett, a nemzetközi energiaital-piacon pedig - mára több mint 50 országból álló exportpiaccal - meghatározó szereplővé vált.

Az energiaital-piacon Magyarországon kívül Bulgáriában, Romániában, Bosznia-Hercegovinában, Szlovákiában, Horvátországban, Görögországban és Cipruson is piacvezető. 2011 nyarától a társaság saját tulajdonú üzemében gyártja a termékeit.

Címkék: hell energy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.