Városlista
2024. július 7, vasárnap - Appolónia

Hírek

2012. Február 01. 10:58, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Napi egy pohár tej jót tesz az agynak

Napi egy pohár tej jót tesz az agynak

Napi egy pohár tej az agyműködésre és szellemi teljesítményre gyakorolt pozitív hatása miatt különösen ajánlott - állapították meg amerikai szakemberek.

Ugyanis a kutatók bebizonyították, hogy a mentális teljesítmény és a tejfogyasztás között szoros kapcsolat van.

A kutatásban kilencszáz, 23 és 98 év közötti férfi és nő vett részt, akiknek agyműködésüket, ezen belül a memóriájukat, valamint tejfogyasztási szokásaikat vizsgálták meg. Különböző tesztek alapján megállapították, hogy a mentális teljesítmény életkortól függetlenül mindig azoknál volt a legjobb, akik naponta legalább egy pohár tejet megittak.

A kutatás azért jelentős, mert a tej és a tejtermékek mentális teljesítményre való jótékony hatásáról eddig keveset tudtak a szakemberek. Ennek az információnak a tudatában az idősebbek lassíthatják a szellemi leépülést, csupán napi egy pohár tej elfogyasztásával – írja az International Dairy Journal.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kutatók, tej

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:29, szombat | Belföld

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

2024. Július 06. 08:28, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához

2024. Július 06. 08:22, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a következő fél év a békemisszióról szól

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet - az akkor végzendő munkát - békemissziónak tekinti -

2024. Július 06. 08:21, szombat | Belföld

Új kikötő nyílt a Balatonon

Háromszáz férőhelyes új kikötő kezdte meg első szezonját Alsóörsön Ypsilon Yacht Club néven - tájékoztatták az üzemeltetők pénteken az MTI-t.