Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2016. Június 23. 11:37, csütörtök | Helyi

Módosított menetrend szerint járnak a vonatok a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon

Módosított menetrend szerint járnak a vonatok a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon

Augusztus végéig pályafelújítás miatt

módosított menetrend szerint járnak a vonatok a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon, Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszok járnak.

A közlemény szerint augusztus 28-ig a Pécs-Fonyód-Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest-Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosul.
A pótlóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudják biztosítani.
A Dombóvár alsó és Baté közötti 13,7 kilométeres pályaszakasz 5,5 milliárd forintból újul meg . Az átépítés három megállóhelyet érint: Kapospula, Attala és Nagyberki megállónál a peronok magasságát az új szabványok szerint megemelik, térkövezik, új térvilágítást alakítanak ki. Kilenc vasúti útátjáró gumielemes burkolatot kap, továbbá a vonalon lévő átereszeket, kerethidakat és a résfalakat is felújítják.
A vonalszakasz korszerűsítését várhatóan 2017 tavaszán fejezik be. A vasúttársaság célja visszaállítani az eredeti óránkénti 100 kilométeres sebességet.
A 101 kilométer hosszú Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon 2012 óta megújult a Somogyszob-Gyékényes és a Baté-Kaposvár szakasz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.

2024. Június 20. 16:04, csütörtök | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Június hónap műtárgya egy Fekete István íróról készült fénykép.