Városlista
2024. június 30, vasárnap - Pál

Hírek

2012. Március 04. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress

Mexikói olajkatasztrófa: 8 millió dollár lesz a kártérítés

Mexikói olajkatasztrófa: 8 millió dollár lesz a kártérítés

Továbbra sem ismeri el a BP olajvállalat felelősségét a 2010 áprilisában történt olajkatasztrófa ügyében, de nyolcmilliárd dollárt fizet ki kártérítésként a környezetszennyezés miatt munkájukat elveszítő halászoknak.

Peren kívül megegyezett a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa károsultjainak egy részével a BP olajvállalat. Az olajipari óriás helyi idő szerint péntek éjszaka közölte, hogy mintegy 7,8 milliárd dollárt fizet a környezetszennyezés következtében munka nélkül maradt közel száz ezer halásznak és más károsultaknak. Az összeget a BP a korábban általa létrehozott 20 milliárd dolláros kártérítési alapból folyósítja. A vállalat hangsúlyozza, a megállapodás nem jelenti azt, hogy a vállalat elismerte felelősségét az olajkatasztrófáért.

A BP-nek még ki kell egyeznie az amerikai kormánnyal, illetve más öbölbeli országokkal és a beruházásban résztvevő partnerekkel, amelyek ugyancsak kártérítést követelnek tőle - írja az origo.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.