Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Július 20. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Mégsem lesz az idén Bánk bán előadás Los Angelesben

Mégsem lesz az idén Bánk bán előadás Los Angelesben

Törölte programjából a Los Angeles-i opera az őszre tervezett előadást.

A részben magyar produkcióban elképzelt előadást az intézmény főigazgatója, Plácido Domingo vezényelte volna, és 200 millió forintos támogatást kapott volna a magyar államtól - számolt be az origo.

A Los Angeles-i LA Opera a törölte a novemberre tervezett Bánk bán-előadást. Az operaház igazgatója, Plácido Domingo közleményben tudatta, hogy a magyar partnerrel való több hónapos együttműködés ellenére végül nem tudtak időben olyan megállapodást tető alá hozni, amely megfelelt volna a művészi követelményeiknek és 'a darab jelentőségének'. Magony Zsolt, a produkciót szervező Megakoncert vezetője az [origo]-nak megerősítette a hírt.

Szőcs Géza kulturális államtitkár és Plácido Domingo, az LA Opera főigazgatója tavaly decemberben jelentette be, hogy a következő szezonban a magyar kormány anyagi támogatásával bemutatják Erkel Ferenc Bánk bán című operáját a kaliforniai város 3600 fős operaházában. Az előadásnak, melyet Káel Csaba, a Művészetek Palotája igazgatója rendezett volna, 200 millió forintos állami támogatást ítéltek meg.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: előadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben