Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2011. December 21. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

Már a majdani „lakóknál” a zeneiskolaként megújult Bezi kulcsai

Már a majdani „lakóknál” a zeneiskolaként megújult Bezi kulcsai

A Dombóváron uniós pénzből felújított és zeneiskolává átalakított Bezi kulcsait Szabó Loránd polgármester december 16-án adta át Szenyériné Szabolcska Julianna főigazgatónak és Tóth Ada Eszter intézményvezetőnek.

A lezárult műszaki átadás-átvételi eljárás után, a Bezerédj utcai épület udvarán tartott sajtótájékoztatón Tóth Ada Eszter a következőket mondta el:

Dombóvár városában 1965 óta működik alapfokú zeneoktatás. A zeneiskola az évek során többször is új otthont kapott, ezek közül ez a mostani a legszebb és az oktatás céljait leginkább szolgáló. A zeneiskola ma már nem is csak zeneiskola, hiszen kötelékei között tánc- és drámaoktatás is folyik.

Nemcsak az épület maga, hanem annak elhelyezkedése, a Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény, az Illyés Gyula Gimnázium és a Művelődési Ház közelsége is örvendetes tény a gyerekek, a tanárok és a szülők számára is.

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik a pályázat adta lehetőséget felismerték, akik azt megragadták, akik a kivitelezésben részt vettek, akik az építkezéssel járó zajt és egyéb kellemetlenségeket elviselték, valamint akik a mai nehéz gazdasági körülmények között anyagiakat, időt és energiát nem kímélve munkálkodtak azon, hogy az alapfokú művészetoktatási intézményegységben folyó oktató-nevelő munka méltó körülmények között folyhasson tovább.

A levegő tele van muzsikával - mindössze annyit kell tenned, hogy jó mélyeket lélegzel. Nos, annyit megígérhetek, hogy ez fokozottan érvényes lesz a Bezerédj utca 2. szám környékére. Aki ebbe az épületbe belép, az a zene, a művészetek világába lép majd be, ahol a tanulás nem nyűg, hanem játék. Játék a hangokkal, az érzésekkel, a lélek apró rezdüléseivel.

Az Apáczai Oktatási Központ Alapfokú Művészetoktatási Intézményegysége minden diákja és dolgozója nevében hálásan köszönöm ezt a nagyszerű karácsonyi ajándékot!

Mint érdeklődésünkre a sajtótájékoztatót követően Tóth Ada Eszter jelezte, a használatbavételi eljárást követően, várhatóan január végén népesülhet be az épület.

A felújítás tartalmáról szóló korábbi hírünket ide kattintva olvashatja el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.