Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2011. Augusztus 17. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Magyarország támogatja az iraki újjáépítést

Magyarország támogatja az iraki újjáépítést

A Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a 2011. augusztus 15-i, Irak-szerte elkövetett robbantás merényletsorozatról.

A terrorista akciónak ismételten ártatlan emberek estek áldozatul, amit Magyarország elítél - tájékoztatott a Külügyminisztérium.

A Külügyminisztérium együttérzését fejezi ki az áldozatok családjának és az iraki hatóságoknak. Magyarország abban érdekelt, hogy az iraki újjáépítés és a demokratikus intézményrendszer fejlesztése folytatódjon, mindezzel hozzájárulva a lakosság biztonságának megteremtéséhez. Hazánk a rendelkezésére álló eszközökkel támogatja e folyamatot - tette hozzá Szűcs Gabriella, a Külügyminisztérium főosztályvezető helyettese.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Irak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.