Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Április 29. 15:03, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Múzeum

Kurdi látogatók a Múzeum Megállóban

Kurdi látogatók a Múzeum Megállóban

Kurdról érkezett 5-8. osztályos általános iskolások látogattak a Múzeum Megállóba március 23-án, szerdán.

A gyerekeket és kísérő pedagógusaikat Kertész Tamás fogadta a „bunker” bejáratánál. Mesélt az épület történetéről, a vasúti gyűjteményről. A bevezető gondolatok után végigkalauzolta a gyerekeket a kiállításon, a Beles Lajos emlékszobában, az olvasó szobában, a tárgyi emlékek bemutató teremben és a többi helyiségben.
A tanulók nem jöttek üres kézzel, kétnyelvű feladatlappal érkeztek, s a kérdéseikre megtalálták a válaszokat a termekben és élőszóban is kaptak érdekes információkat.
Az 58 gyermek csoportbontásban, négy csoportban nézte meg a kiállítást, így nem volt tumultus, mindenre jutott idő. A nebulók (felügyelettel) kézbe foghatták a tárgyakat, ismerkedtek a régi utasításokkal, szakkönyvekkel, vizsgabizonyítványokkal, kitüntetésekkel, mozdony-, és kocsi táblákkal, oktató eszközökkel, vasúti telefonokkal. Kertész Tamás mellett Fodor Lajos segített a gyerekeknek az épületben, és a kiállítóterekben történő eligazodásban.
Tartalmasan telt a nap, mivel az osztályok a Múzeum Megállón kívül a Szigeterdőbe, a Természetőr Bázisra, a svábok mindennapjait bemutató magángyűjteménybe is ellátogattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 16:11, kedd | Helyi

80 éve történt az újdombóvári bombázás

1944. június 30. – 80 éve – ÚJDOMBÓVÁR – BOMBÁZÁS

2024. Július 02. 08:11, kedd | Helyi

Bodó Imre a Hetvenesek Társaságában

A dombóvári Fekete István Múzeum alapítójának életrajza „Hét helyszín, hét vallomás, 70 év” címmel jelent meg a kötetben.

2024. Július 01. 11:17, hétfő | Helyi

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

A Dombóvári Szent Lukács Kórház kiváló dolgozóit a hagyományok szerint Semmelweis Ignác születésének évfordulóján a Szűz Mária Mater Dei kápolnában ismerték el.

2024. Július 01. 08:22, hétfő | Helyi

Ma szünetel az ügyfélfogadás a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban

dr. Szabó Péter jegyző tájékoztatása szerint 2024. július 1-jén (hétfő) a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.