Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Június 09. 07:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két időközi választás lesz vasárnap

Két időközi választás lesz vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi választást: Vágáshután és Vaspörben egyaránt polgármestert és képviselő-testületet választanak a helyiek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vágáshután azért tartanak időközi választást, mert a község képviselő-testülete feloszlatta magát. A polgármesteri posztért hárman indulnak: Csorba György Józsefné (független), Fülöp József István (Munkáspárt) és a korábbi polgármester Ignácz Miklósné (független). A két képviselői mandátumra hatan - Dobos Csabáné, Ignácz László, Ignácz Mariann, Kajati Ferenc, Petercsák Tibor Antal és Takács Péter András - aspirálnak, valamennyien független jelöltek. A 139 lelkes település választói névjegyzékében 134-en szerepelnek.

Ugyancsak önfeloszlatás miatt tartanak időközi választást a Zala megyei Vaspörben. A polgármesteri posztra hárman pályáznak: Gecseg Ferencné Hocker Mária és Németh Noémi Judit függetlenként, Takács András János pedig a Magyar Munkáspárt támogatottjaként. A képviselői mandátumra 13-an aspirálnak, a polgármesterként is induló munkáspárti jelöltön kívül mindenki más függetlenként méreti meg magát. A település választói névjegyzékében 327-en szerepelnek.

Egy roma települési nemzetiségi választást is tartottak volna vasárnap, a Fejér megyei Szabadbattyánban ugyanis két képviselő lemondott. A választás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.