Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2015. Szeptember 15. 10:04, kedd | Bulvár
Forrás: sajtóközlemény

Izgalmas szereplővel gazdagodhat a hazai zenei élet - VIDEÓVAL

Izgalmas szereplővel gazdagodhat a hazai zenei élet - VIDEÓVAL

Látványos klippel indul az egyedi koncepciójú Belau

A Belau révén egy újabb izgalmas színfolttal bővülhet a hazai zenei paletta. Kedves Péter egyszemélyes projektjének létrehozását eddigi utazásai, kalandjai és áhított céljai inspirálták, ötlete egy félreeső, tengerparti horvát faluban pattant ki a fejéből.

A zenei projekt világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A Belau a lassú ütemeknek és a napsütötte életérzésnek köszönhetően zenéjét a „sundowntempo” stílusjelzővel címkézi.

„A Belau üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ennek megfelelően a cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát.” – mondta Kedves Péter, a projekt megálmodója.

A Belau könnyed, nyári hangulatú bemutatkozó dalában az egyedi hangú és tehetséges énekesnő, Hegyi Dóri működik közre. Az Island of Promise című szerzemény egy pár kapcsolatát mutatja be, a formációra jellemző hangvételben. A debütáló dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó egysnittes klip Damokos Attila munkáját dicséri, amelynek főszereplője Tóth Bori, modell.

A jövőben teljes formációvá bővülő projekt hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd. A zenei kuriózumok kedvelőinek a jövőben is érdemes lesz nyomon követni a Belau pályafutását.

Címkék: belau, videoklip, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.