Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2016. Július 27. 12:32, szerda | Helyi

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Dombóvári Szent Lukács Kórház 187 200 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye összesen 20 millió forint értékű eszköztámogatásban részesült a K&H gyógyvarázs programnak köszönhetően. A műszerek között olyan innovatív, korszerű eszköz is található, amellyel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető.

Tolna megyében az elmúlt 13 év alatt 6, gyermekek gyógyításával foglalkozó osztály és mentőállomás kapott közel 5 millió forint értékben új orvosi műszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Dombóvári Szent Lukács Kórház 187 200 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.
"A Dombóvári Szent Lukács Kórház Gyermekosztálya 15 ágyával országunk legkisebb gyermekosztályai közé tartozik, de a három megye határán levő kórház a környező megyei kórházak árnyékában a kompetenciájának határán belül biztosítani tudja a térség gyermekeinek egészségügyi ellátását. Fontosnak tarjuk az ilyen „végvárak” megerősítését is új műszerekkel és lelkes dolgozói csapattal. Az amortizálódó műszerparkunk frissítése a gyógyulni érkező betegeinket szolgálja, de egyben új erőt és reményt ad betegeinknek és dolgozóinknak egyaránt. A K&H gyógyvarázs számunkra alapvetően fontos műszerek beszerzésében támogatja kórházunk gyermekosztályát” - mondta el dr. Szabó Tamás osztályvezető főorvos, Dombóvári Szent Lukács Kórház, Csecsemő- és gyermekosztály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.

2024. Június 20. 16:04, csütörtök | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Június hónap műtárgya egy Fekete István íróról készült fénykép.