Városlista
2024. június 30, vasárnap - Pál

Hírek

2013. Szeptember 02. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: orientpress

Indonéz kezekbe kerülhet a Croatia Airlines

Indonéz kezekbe kerülhet a Croatia Airlines

Indonézia nemzeti légitársasága, a Garuda Indonesia megerősítette, hogy komoly szándékkal rendelkeznek a Croatia Airlines 49 százalékos tulajdonrészének megvásárlását illetően - írta az EX-YU Aviation hírportál. A hét elején a sajtóban megjelent hírek szerint egy magas szintű horvát kormányzati delegáció utazik jövő héten Jakartába, hogy az indonéz légitársaság képviseletével tárgyaljon.

'Az indonéz piac rendkívüli tempóban fejlődik és az indonéz polgárok egyre többet utaznak, éppen ezért szeretnénk terjeszkedni Közép-Európa irányába, méghozzá egy olyan ország felé, amely remek kapcsolatot ápol az Európai Unió többi tagjával. Éppen ezért logikus választás Horvátország és a Croatia Airlines számunkra.' - nyilatkozta Emirsyah Satar, a Garuda elnök-vezérigazgatója.

A horvát tengerészeti, közlekedési és infrastruktúráért felelős miniszter, Siniša Hajdaš Dončić elmondása alapján a kormányzat a légitársaság kisebbségi tulajdonának eladását szeretné véghez vinni, méghozzá a jövő év elejéig. Hajdaš Dončić hozzátette, hogy az értékesítési tender két lépcsőben fog megvalósulni: az első folyamán várják az érdeklődőket, míg a következő fordulóban már a konkrét eladási feltételekről tárgyalnak majd. Az első lépcsőfok október közepéig zárul, míg az utolsó a jövő év februárjában - minderről az AIRportal.hu számolt be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.