Városlista
2024. július 7, vasárnap - Appolónia

Hírek

2012. December 10. 09:49, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Hetvenezer hamis játékot találtak a pénzügyőrök Nagylak közelében

Hetvenezer hamis játékot találtak a pénzügyőrök Nagylak közelében

Csaknem hetvenezer, világmárkák logójával ellátott, de hamisított gyermekjátékot találtak a pénzügyőrök egy kamionban Nagylak közelében egy közúti ellenőrzés során – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi Varga Éva, a NAV dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóság sajtóreferense elmondta, az okmányok szerint Bulgáriából különböző háztartási eszközöket Angliába szállító teherautót kockázatelemzés alapján vizsgálták át tüzetesebben.
A rakomány ellenőrzése során különböző világmárkák logójával ellátott gyermekjátékok, gyermekek szórakoztatására szolgáló termékek kerültek elő. A dobozokban papír szemüveget, matricát, játék gitárt, kifestőt, ajándéktáskát, bumerángot, papírálarcot, papírtányért, kulcstartót, buborékfújót, puzzle-t, kisautót találtak a pénzügyőrök, melyek mindegyike hamisítvány az előzetes szakértői vélemény alapján – közölte az őrnagy.
A pénzügyőrök a megközelítőleg 30 millió forint értékű szállítmányt lefoglaták. Az ügyben ismeretlen elkövető ellen, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:51, péntek | Kék hírek

Idén már több mint 800 alkalommal riasztották a tűzszerészeket

Idén több mint 800, robbanótesttel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett a tűzszerészekhez, ezek közül 150-nél is több eset igényelt azonnali intézkedést -

2024. Július 03. 08:12, szerda | Kék hírek

Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron

Magyar rendőri kontingens utazott Horvátországba annak érdekében, hogy a magyar turisták által leglátogatottabb helyszíneken is vigyázzanak a magyar emberek biztonságára

2024. Június 29. 07:22, szombat | Kék hírek

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt, a bűnbanda mintegy 40 millió forintos kárt okozott - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében