Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

Három alkalommal közúti közlekedési balesethez riasztották vármegyénk tűzoltóit.

Teljes terjedelmében égett egy benzinüzemű személyautó szombat délután Dombóváron, Szarvasdpusztán, a 6532-es számú bekötőúton. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Egy kisteherautó és egy kamion ütközött a 63-as és a 631-es számú út kereszteződésében péntek délelőtt Szedres közelében. A baleset helyszínére a paksi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadították ki a furgon sofőrjét, majd adták át a mentőszolgálatnak. A rendőrség a 631-es számú utat a baleseti helyszínelés és mentési munkálatok idejére lezárta.

Három személyautó szenvedett koccanásos balesetet szombat este Bonyhádon, a Forberger utcában. A járművekben összesen tizenketten utaztak, egyiküket a mentők a bonyhádi kórházba szállították. A műszaki mentéshez riasztott bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók az egyik járművet áramtalanították.

Kigyulladt egy villamoshálózatra csatlakoztatott fejlámpa töltője vasárnap délután Hőgyészen, egy Kertész utcai lakóház szuterénjében található állatorvosi rendelőben. A lángok az egy négyzetméteren belül található berendezési tárgyakat és egyéb eszközöket is elérték. A tulajdonos egy kézi tűzoltó készülék segítségével sikeresen eloltotta a keletkezett tüzet. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a megégett tárgyakat az udvarra vitték, az érintett helyiséget kiszellőztették, továbbá hőkamerával átvizsgálták.

Fának ütközött, majd kigyulladt egy személyautó vasárnap este Bonyhádon, a 6534-es számú út első kilométerénél. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Ezt követően találták meg a jármű felismerhetetlenségig összeégett sofőrjét. Az áldozatot a rendőrségi helyszínelést követően feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból a tűzoltóegységek. Az esethez riasztott katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.

Fotó: Szekszárdi és Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.

2024. Június 20. 16:04, csütörtök | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Június hónap műtárgya egy Fekete István íróról készült fénykép.