Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Május 06. 09:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást

Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást

Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Drávagárdonyban és Herencsényben polgármestert, Záhonyban településvezetőt és képviselőtestületet választanak.

A Somogy megyei Drávagárdonyban a korábbi független településvezető, Kovács István idén januárban bekövetkezett halála miatt vált szükségessé az időközi választás. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 117 választópolgár szerepel.

A Nógrád megyei Herencsényben is a korábbi településvezető, Jusztin Józsefné halála miatt rendeznek időközi választást. A 600 lelkes községben a választáson egy független jelölt indul.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban polgármester- és képviselőtestületi választást tartanak, mert a képviselőtestület februárban feloszlatta magát. A településvezetői tisztségért hárman indulnak: két független jelölt, valamint az MSZP jelöltje. A hat képviselői helyre huszonketten pályáznak: tizennégyen függetlenként, hárman a Tegyünk Együtt Záhonyért Egyesület, ketten-ketten a Jobbik és a Magyar Munkáspárt, egy jelölt pedig az MSZP delegáltjaként. A választói névjegyzékben 3760-an szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.