Városlista
2024. június 30, vasárnap - Pál

Hírek

2012. Június 03. 08:38, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség | Kép: OrientPress Hírügynökség / NAV

Hamis Nike - kipipálva

Hamis Nike - kipipálva

33 millió forint értékben foglaltak le hamisított sportcipőket a napokban a NAV pénzügyőrei; a Nike Shox márkára megtévesztésig hasonlító terméket a csempészek „Sport”-felirattal próbálták álcázni, nem sok sikerrel.

A NAV Bevetési Főigazgatósága pénzügyőrei a napokban Rajka térségében végeztek közúti ellenőrzést, melynek során megállítottak egy lengyel rendszámú tehergépjárművet, amely a fuvarlevél szerint Belgiumból szállított 820 karton árut Budapestre. A pénzügyőrök a kamion rakományának tételes átvizsgálása során 1176 pár sportcipőt találtak, amelyek talpkiképzése megtévesztésig hasonlított a Nike Shox modelljére.

A megtévesztés kedvéért a cipőn található 'Nike' márkajeleket 'Sport' feliratok takarták el, amelyek letépése után láthatóvá váltak a Nike feliratok és márkajelzések. Ezekről az előzetes szakértői vélemény megállapította, hogy azok a fogyasztó megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

A cipők mellett 7600 darab Wise védjeggyel ellátott napszemüveg került elő, valamint 1920 szett játék versenyautókat szállító kamion, különféle márkajelzésekkel. A pénzügyőrök a 10.696 darab terméket 33 millió Ft értékben lefoglalták, és az ügyet - áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt - feljelentéssel átadták a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 07:22, szombat | Kék hírek

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt, a bűnbanda mintegy 40 millió forintos kárt okozott - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 25. 10:36, kedd | Kék hírek

Vonatokon, pályaudvarokon tart 24 órás ellenőrzést csütörtök reggeltől a rendőrség

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.