Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2022. Március 26. 15:03, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: honvédelem

Hamis behívóparancsokat terjesztenek a honvédség nevében

Hamis behívóparancsokat terjesztenek a honvédség nevében

Hamis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek a Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében ismeretlenek postai és elektronikus úton - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.

A behívóparancsokban "életbe lépett rendkívüli és hadiállapotra", valamint a nem létező "tartalékos hadkötelezettségre" hivatkoznak - írta a szaktárca.

"Nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik" - szögezték le.

A HM és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket - tették hozzá.

"Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk", hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszteléseket ne higgye el! - írták.

Magyarországon béke van, amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra - írta a HM.

A hamis levelek kapcsán a tárca megteszi a szükséges jogi lépéseket - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt