Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Április 21. 13:25, péntek | Külföld
Forrás: mti

Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Felére, 250 kilóra fogyott a világ legkövérebb nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki két hónapja tartó kezelése során műtéten is átesett

- közölte a kezelését végző mumbai Saifee kórház. A 37 éves páciens 500 kilogrammot nyomott, amikor február közepén Indiába érkezett a testsúlycsökkentő sebészi beavatkozásra.

Az elefantiázisban szenvedő betegen márciusban hajtott végre gyomorszűkítő műtétet Muffazal Lakdavala sebészprofesszor és csapata. A páciens a műtét előtt látványos, a vártnál kétszer gyorsabb fogyást produkált gyógyszerek és az egészséges étrend segítségével, és már "csak" 380 kilót nyomott, amikor az operációt elvégezték rajta.

Családja szerint al-Ati nagy súllyal, ötkilósan született, és elefántkórral diagnosztizálták. A betegség idült nyirokpangás okozta vizenyő- és kötőszövet-szaporulat, amely az elefántéhoz hasonlóvá változtatja az érintett végtagokat. Tizenegy éves korában hízott el nagyon, azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is kapott, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

Az Alexandriában élő nő 25 éve nem mozdult ki otthonából, hosszú ideje már speciális ágyából sem tudott felkelni, nem tudott egyedül enni és karjait sem tudta felemelni.

A mumbai kórház által pénteken közzétett videón már kerekesszékben, vidáman mosolyogva, zenét hallgatva látható a páciens. Orvosai szerint már tudja használni a kerekesszéket, hosszú ideig képes ülni benne, ami három hónapja még elképzelhetetlen lett volna számára.

Eman Ahmed Abd al-Ati türelemmel várja, hogy elvégezhessenek rajta egy CT-vizsgálatot annak megállapítására, mitől bénult le a jobb oldala.

A világ hivatalosan is elismert legkövérebb nője az amerikai Pauline Potter, aki tavaly júliusban 293 kilót nyomott a Guinness Világrekordok által hitelesített mérlegen.

Címkék: fogyás, legkövérebb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.