Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2013. Augusztus 22. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: orientpress

Fél a piac a FED pénzcsap elzárástól

Fél a piac a FED pénzcsap elzárástól

A piaci szereplők egyre jobban félnek attól a pillanattól, amikor az amerikai Fed először jelenti be, hogy elkezdi elzárni azt a pénzcsapot, ami gyakorlatilag a válság kitörése óta a világgazdaság ütőerébe pumpálta a dollár milliárdokat fenntartva a hitet, letörve a hozamokat, csökkentve a hitelkamatokat világszerte. Szerdán lesz nyilvános az a Fed jegyzőkönyv, amelyben benne lehet az első konkrét dátum is. Akár a jövő hónapban, de ősszel valószínűleg kezdődik az akció.

A várakozásra, hogy kiesik a hatalmas kereslet az amerikai állampapírok piacán már a múlt héten két éves csúcsra emelkedtek a 10 éves amerikai állampapír hozamok. Közben masszív eladói hullám indult a feltörekvő piacokon, ami ha nem is okozott nagy esést, nagyon kiterjedt volt, ez csapkodta meg a forintot is, de például az indiai rúpia történelmi mélypontra esett a dollárral szemben, valószínűleg újabb beavatkozásra kényszerítve a jegybankot. Az eladói hullámot többek között az euró fogta fel, fél éves csúcsra erősödött a dollárral szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.