Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2014. Május 16. 08:09, péntek | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Előkelő helyen az Országos irodalom csapatversenyen a Belvárosi 2 csapata

Előkelő helyen az Országos irodalom csapatversenyen a Belvárosi 2 csapata

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola 4.b osztályának 10 tanulója 2014 márciusában részt vett a Fogom a kezed című országos irodalom csapatversenyen.

A 3. és 4. osztályosok versenyében 30 csapat mérte össze erejét. A verseny egy feladatlap kitöltése és egy projektmunka köré épült. A csoport tagjai közösen dolgoztak, de volt olyan feladat, ahol egyéni tapasztalataikat, véleményüket egyenként kellett leírniuk. Lackfi János költő évek óta barátja a versenynek. Az Apám kakasa című kötetéből kiválasztott verseihez rajzoltak szép illusztrációkat a kisdiákok.

A bIRODALOM nevű csapat tagjai: Buda Gyöngyvér, Benke Nóra, Furulyás Lilla, Nagy Zsófia, Zerényi Maja. II. helyezést értek el. A megszerezhető 100 pontból 99-et gyűjtöttek.

A Költőmesterek nevű csapat tagjai: Berkl Tímea, Szemes Fanni, Tar Dávid, Vercz Krisztián, Vincellér Dóra. IV. helyezettek lettek, 97, 5 pontot szereztek.

A csapatok felkészítő tanára Dr. Pelbát Józsefné volt. A könyvtári munkát Ujhelyi Mónika, a Városi Könyvtár gyermek-könyvtárosa, a rajzos feladatok szervezését Dörnyei Szilárdné, az internetes munkálkodást Pápai László segítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.