Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2016. Június 08. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Előadások, múltidéző beszélgetések sport témában

Előadások, múltidéző beszélgetések sport témában

A legközelebbi vendégünk Kovács Antal világ-, és olimpiai bajnok egykori cselgáncsozó lesz június 9-én 17 órakor.

A Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Buzánszky Jenő (1925-2015) labdarúgó, a Nemzet Sportolója emlékkiállítás kapcsán sport témában szervezünk előadásokat, múltidéző beszélgetéseket.

A legközelebbi vendégünk Kovács Antal világ-, és olimpiai bajnok egykori cselgáncsozó lesz június 9-én 17 órakor.
Az ezt követő alaklommal a Múzeumok Éjszakáján június 18-án Gyánó Szabolcs volt labdarúgóval és Magyarosi Zoltán korábbi birkózóval folytatott beszélgetésre várjuk az érdeklődőket, mindkét alkalommal Berki Zsolt lesz a házigazda.

A Múzeumok Éjszakáján vendégünk lesz a Magyar Szektorlabda Szövetség, melynek két világbajnok tagja – egyikük Horváth Imre elnök - mutatja be a sportágat és tart látványos bemutatót az est folyamán.
Hogy miről is van szó? Hát a gombfociról, melyhez dédapáink, nagyapáink még úgy szaggatták le titokban a kabátgombokat. Ma már e sportág egészen mást jelent: professzionális, látványos sportot, játékot, amelynek közösségkovácsoló ereje vitathatatlan.
Nagy örömünkre a helyi sportegyesületek is képviseltetik magukat a gyűjtemény udvarán, vendégünk lesz a Dombóvári Focisuli Egyesület, a Dombóvári Karatesuli, a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület, a Dombóvári Hangulat Szabadidő Egyesület, és a Futóegerek. Bemutatókkal, játékos feladatokkal várják az érdeklődőket, a csatlakozni vágyókat.

Az idén a Múzeumok Éjszakája városunkban a Nyárnyitó buli is egyben, a szervező önkormányzat, a programhoz csatlakozók célja felhívni a figyelmet a szabadidő tartalmas eltöltésére, a kulturális élvezetek és a sportos életmód összekapcsolására nemcsak ezen az esten, hanem a nyár folyamán is, a kisebb kirándulások, a nyaralások időtartama alatt. Reméljük városunkat is mind többen keresik fel a pihenni, kikapcsolódni, sportolni vágyók a nyári időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 16:22, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.