Városlista
2024. július 4, csütörtök - Ulrik

Hírek

2019. Május 09. 07:14, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Elfogták az Iszlám Állam nyolc feltételezett támogatóját Németországban

Elfogták az Iszlám Állam nyolc feltételezett támogatóját Németországban

Elfogták a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet nyolc feltételezett támogatóját szerdán a németországi Oberhausenben.

A bosnyák származású német állampolgárokat terrorelhárító rendőri egységek bevetésével vették őrizetbe. A szerda hajnali razzián hét lakásban tartottak házkutatást a Ruhr-vidéki városban.

Az elfogott emberek 19 és 58 év közöttiek, valószínűleg rokoni kapcsolatban állnak egymással. Azzal gyanúsítják őket, hogy pénzt gyűjtöttek és továbbítottak az IÁ-nak.

A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint az egyelőre nem ismert, hogy mekkora összeget gyűjtöttek össze és legutóbb mikor juttattak el pénzt a dzsihadista szervezethez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 08:04, csütörtök | Külföld

Napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát

Jövő héttől kezdődően a tervek szerint egy hónapos időtartamra napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű főutat

2024. Július 04. 07:58, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Biden az elnökjelölti küzdelemtől való visszalépést fontolgatja

A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán.

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.