Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2011. November 15. 14:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elérte egy takarékszövetkezet méretét a Hiteltársulás által létrehozott Webbank.hu

Elérte egy takarékszövetkezet méretét a Hiteltársulás által létrehozott Webbank.hu

A Hiteltársulás által létrehozott Webbank.hu célja, hogy felmérje egy esetlegesen megalakítandó pénzintézet piaci lehetőségeit. Az érdeklődés az indulás óta elérte egy takarékszövetkezet méretét.

A fapados, olcsó, internet bank alapításának gondolata a bankszféra végtörlesztés iránti passzivitása miatt merült fel reális alternatívaként a deviza és frankhitelesek problémáinak megoldására. A koncepció lényege, hogy nem csak a forinthitelt vennék fel egy jó ajánlatot nyújtó banktól a Hiteltársulás tagjai, hanem oda vinnék megtakarításaikat, valamint céges és magán bankszámláikat is.A webbank.hu oldalon az indulás óta eltelt három nap alatt 1500 magánszemély 8 milliárd forint megtakarítást, valamint 830 vállalkozás mintegy 30 milliárd forint éves fogalmat regisztrált. Ez már eléri egy takarékszövetkezet méretét. A kezdeményezéshez alapítóként november 20-ig lehet csatlakozni.A Hiteltársulás szeretné a kormány támogatását megnyerni az állami-civil fapados bank koncepciójához. Emellett több megoldási javaslatot is eljuttattak a kormány részéről a tárgyalásokra felhatalmazott Matolcsy György miniszternek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.