Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2016. Szeptember 18. 16:18, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egy gyerek is meghalt a gödöllői repülőbalesetben

Egy gyerek is meghalt a gödöllői repülőbalesetben

Ejtőernyős-ugratást végzett a Gödöllőnél vasárnap lezuhant egyik gép - közölte a katasztrófavédelem és a Közlekedésbiztonsági Szervezet az MTI-vel.

Négy ejtőernyős rendben földet ért, mielőtt az őket szállító Cessna 182-es gép összeütközött egy Piper-28 típusú kisrepülőgéppel, majd mindkét légi jármű lezuhant. A balesetben négyen életüket vesztették.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légügyi Hivatalának tájékoztatása szerint munkatársaik a társhatóságokkal közösen megkezdték a roncsok felkutatását. Mivel a baleset vizsgálata folyamatban van, a felelősök megállapítása csak annak lezárulta után állapítható meg. Az eset további körülményeiről, valamint a vizsgálat eredményéről később adnak tájékoztatást - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap közölte, hogy egy gép lezuhant Gödöllő és Isaszeg között, a Piper roncsait a gödöllői arborétum fás, bokros részén találták meg a földi kutatóegységek. A gépben hárman ültek, két felnőtt és egy gyerek, mindannyian szörnyethaltak.

Mivel a szemtanúk beszámolói szerint két gép ütközött össze, a második kisrepülő roncsait a rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték keresni, közben a katasztrófavédelem ügyelete értesítette a Magyar Honvédség légi vezetési központját.

A Honvédelmi Minisztérium azt közölte az MTI-vel, hogy a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat helikoptere rábukkant a Piper-28 típusú kisgép roncsaira, a terepviszonyok miatt azonban nem tudott leszállni, ezért a földi egységeket irányították a helyszínre.

A megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi közlése szerint a másik gépben a zuhanáskor csak a pilóta tartózkodott, aki életét vesztette.

A tragédia körülményeit a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) is vizsgálja. A katasztrófavédelem honlapján az olvasható, hogy a Cessna típusú kisgép négy ejtőernyőst vitt, ők az előzetes tervnek megfelelően kiugrottak a gépből és rendben földet értek. A baleset ezután következett be.

Bajkó Erika, a KBSZ kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a kisgép ejtőernyős-ugratást végzett, és már visszatérőben volt a reptérre, amikor lezuhant.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.