Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. December 20. 08:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

Dombóvárról Kalaznóra...

Dombóvárról Kalaznóra...

Örökségvédők szomszédolása Tolna megyében

A már korábban elmélyült személyes kapcsolatok révén az elmúlt hónapokban új lendületet vett két kulturális örökségvédő közösség kapcsolata vidékeinken.

Nagy Loránd fény-kép-író, a Fejlődő Kalaznóért Közhasznú Egyesület alapítója és Máté Ambrus polgármester még a nyár végén vendég-anyagok és szakemberek cseréje elgondolással keresték meg a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület vezetését.
Előkészületek után nemrég a Dombóvári Helytörténeti Múzeum Közkincs szobájában elhelyezett Kapos-menti fehér hímzés anyag egy válogatott keresztmetszete került a Hőgyészhez közeli és egyre népszerűbb „nemzetközi gyűjtemény-faluba”. A néhai Cser Mária hímző népi iparművész, pedagógus, valamint a dombóvári Szent Orsolya rendi Zárda-nővérek által gyűjtött és megőrzött textíliák stílszerűen egy bemutató hímes ládában láthatók. A tervek szerint január közepéig vendégeskedő, országosan is egyedülálló fehér hímzésű vőlegény ingek és minták a hazatérő és érdeklődők nyilvánossága előtt először december 21-én, a Tamási-Simontornyai Többcélú Kistérségi Társulás és Kalaznó Önkormányzat szervezte kreatív játszóház és falukarácsony alkalmából mutatkoznak be.

(Érdeklődni lehet a 70/ 425 38 68 és a 70/285 74 00 telefonszámokon)

- szöveg: kvj
képek: Nagy-Kalaznói-Lóri -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 16:11, kedd | Helyi

80 éve történt az újdombóvári bombázás

1944. június 30. – 80 éve – ÚJDOMBÓVÁR – BOMBÁZÁS

2024. Július 02. 08:11, kedd | Helyi

Bodó Imre a Hetvenesek Társaságában

A dombóvári Fekete István Múzeum alapítójának életrajza „Hét helyszín, hét vallomás, 70 év” címmel jelent meg a kötetben.

2024. Július 01. 11:17, hétfő | Helyi

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

A Dombóvári Szent Lukács Kórház kiváló dolgozóit a hagyományok szerint Semmelweis Ignác születésének évfordulóján a Szűz Mária Mater Dei kápolnában ismerték el.

2024. Július 01. 08:22, hétfő | Helyi

Ma szünetel az ügyfélfogadás a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban

dr. Szabó Péter jegyző tájékoztatása szerint 2024. július 1-jén (hétfő) a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.