Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2012. Április 27. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Bezárathatják a vásárlókat megkárosító multik üzleteit

Bezárathatják a vásárlókat megkárosító multik üzleteit

A jövőben rendszeres lesz az áruházláncok fogyasztóvédelmi ellenőrzése a fővárosban – írja a Magyar Nemzet.

Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja elmondta: a karácsonyi szezon előtt 63 különböző áruházlánchoz tartozó üzletet ellenőriztek, a kifogásolási arány 49 százalék volt, és 16 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Az év eleji átfogó hipermarket-ellenőrzés során 64 áruházat vizsgáltak, amelyek 61 százalékánál volt jogszabálysértés, és 67,5 millió forintnyi bírságot állapítottak meg. A fogyasztóvédők tapasztalatai szerint egyes áruházláncoknál a karácsonyi időszakban megállapított jogsértéseket továbbra sem szüntették meg, és még az is előfordult, hogy helyenként nőtt is a hibás kereskedelmi gyakorlatok száma.

A húsvét előtti vizsgálatok során már javulást tapasztaltak a fogyasztóvédők, így kevesebb bírságot, ötmillió forintot szabtak ki hatvan üzlet ellenőrzésekor, ami a kormánymegbízott szerint a folyamatos ellenőrzés kedvező hatását mutatja.

A fogyasztóvédők az év folyamán több olyan áruházba is visszamennek majd, ahol a legtöbb és a legsúlyosabb szabálytalanságot állapították meg. Ha azok még mindig folytatják a vásárlók megkárosítását, akár be is zárathatják az üzletet – írja a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.