Városlista
2024. július 7, vasárnap - Appolónia

Hírek

2011. Október 07. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Betiltanák a közparkokban a dohányzást

Betiltanák a közparkokban a dohányzást

A dohányzás megtiltásával szorítaná ki a hajléktalanokat a Józsefváros forgalmasabb közparkjaiból az önkormányzat. A képviselő-testület délután tárgyalja az erről szóló rendeletmódosítást.

Január 1-jétől nem lenne szabad rágyújtani a Gutenberg tér, a Horváth Mihály tér, a Kálvária tér, a Teleki tér, de a volt Köztársaság tér, mai nevén a II. János Pál pápa tér parkjaiban. A tiltás a parkot határoló járdákra is vonatkozik. A rendelet megszegőire 2012-től 50 ezer forint szabálysértési bírságot szabhatnak ki. A képviselő-testület szigorítaná a guberálást tiltó rendeletet is. Eszerint a hatóságok akkor is bírságolhatnának, ha valaki elmozdítja az utcai kukákat.

Budapest VIII. kerületének fideszes polgármestere, Kocsis Máté a néhány hete rendezett helyi népszavazás után hirdette meg az átfogó közrendvédelmi és köztisztasági akciót. A referendum egyébként eredménytelenül zárult, a jogosultak alig 15 százaléka vett rajta részt. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:29, szombat | Belföld

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

2024. Július 06. 08:28, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához

2024. Július 06. 08:22, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a következő fél év a békemisszióról szól

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet - az akkor végzendő munkát - békemissziónak tekinti -

2024. Július 06. 08:21, szombat | Belföld

Új kikötő nyílt a Balatonon

Háromszáz férőhelyes új kikötő kezdte meg első szezonját Alsóörsön Ypsilon Yacht Club néven - tájékoztatták az üzemeltetők pénteken az MTI-t.