Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2011. November 26. 16:09, szombat | Helyi
Forrás: Berki Zsolt

András napja

András napja

A naptárt lapozgatva keresztnevekkel találkozhatunk. Most éppen András napja tájékán a név kapcsán egy egykori magyar futballista, egy kedvenc középcsatár jutott az eszembe, aki 9-es mezben játszott.

Hogy kiről is van szó?

Törőcsik Andrásról, akit az Újpestből és a válogatottból ismerünk.
Hogy miért pont Törőcsik? Igen, nekem is kedvenc játékosom volt és így kicsit elfogult az ember ilyenkor. Mivel több nagy egyesület is szívesen látta volna a csapatában, ezért nagyon sajnálom, hogy fiatalon nem ment külföldre játszani, mert a tehetsége meg volt hozzá, amelyet senki sem vitat!

Ha éppen nem volt sérült és egészséges volt, akkor nagyon mentek neki a biciklicselei, amikkel elkápráztatta a lelátón ülőket és a tévénézőket! Emlékszem,hogy Fazekassal, Feketével, Tóth Jokkával, Nagy Lacival - és sorolhatnám tovább a neveket - mennyire jól és összeszokottan zsonglőrködött, vagy ahogy a szurkolók kórusban skandálták: ,,Táncolj Törő!'' - akár lila-fehérben, akár piros-fehér-zöldben.

Sajnos azóta sem látok olyan ördögi centert a Megyeri úton.

Berki Zsolt

Címkék: András, Törőcsik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.