Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2012. Március 29. 14:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A vizsgált magánkasszák 75 százalékát jelentik fel

A vizsgált magánkasszák 75 százalékát jelentik fel

A napokban megszületnek az első büntetőfeljelentések a kötelező magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a vizsgálat alá vont magánkasszák 75 százaléka érintett a feljelentésekben, amelyek többsége hűtlen kezelés alapos gyanúját veti fel, de egyéb hiányosságokat lényegében az összes pénztárnál találtak.

Az elkövetési érték jelenleg meghaladja a hatmilliárd forintot, de a további feljelentések után a teljes kárérték és az elmaradt vagyoni előny elérheti akár a tízmilliárdot is. A feljelentések alapját képező jelentés többek között megállapítja, hogy a legrosszabbul teljesítő kasszák egyike úgy fizetett munkatársainak 55 millió forintnyi bónuszt, hogy eközben tagjainak veszteséges működés mellett folyamatosan negatív hozamokat produkált.

Mások úgy trükköztek, hogy a kötelező, illetve az önkéntes magán-nyugdíjpénztári ágazat költségeit nem a megfelelő helyen számolták el, így az önkéntes kassza működési kiadásait a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe kötelezően beléptetett tagokkal fizettették ki. Ha beigazolódik a gyanú, könnyen bajba kerülhet az a százezer pénztártag, aki tavaly a magánrendszert választotta az állami helyett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.