Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2015. Január 29. 15:41, csütörtök | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Gergely András

A világ legszebb könyvtára

A világ legszebb könyvtára

Pollack Mihály remekművére bárki szavazhat...

Dobogós helyen áll a sárospataki Református Kollégium bibliotékája a BoredPanda könyvtári szépségversenyén. A bibliotéka megelőzi többek között a párizsi és bécsi nemzeti könyvtárakat is, de hazai társait is messze maga mögött hagyta.

Hatalmas termek és intim terek
A számtalan érdekes témát feldolgozó BoredPanda online magazin azt írja: „Bár az e-book és hangoskönyv térnyerése miatt egyre inkább teret veszítenek a hagyományos könyvtárak, egykor ezek az intézmények határozták meg az ember szellemi fejlődést. Van bennük valami, ami örökké vonzza az embereket – talán a csodálatos építészeti örökség, vagy a könyvek összetéveszthetetlen illata – tudósok és álmodozók máig örömmel böngészik ezeket az irodalmi kincstárakat. A különleges jelentőséget tükrözi az is, ahogyan megépítették a könyvtárakat: szépek és tartósak. A sokszor felbecsülhetetlen értékű kincseket őrző intézményekben hatalmas termek és intim terek váltogatják egymást, minden más épülettől megkülönböztethetőek.”
Majd néhány sorban arra bíztatja olvasóit a magazin, hogy javasoljanak további könyvtárakat, illetve, hogy szavazzanak. És következik a képgaléria. Ami valóban lenyűgöző…

Folytatás és képgaléria!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.